Låt Email-svar starta processer i Netsuite

NetSuite har en “Email Capture Plugin” som gör det enkelt att interagera och ändra objekt i NetSuite med email. Till exempel om du vill att kunden ska godkänna en order via email med ett specifikt svar (Se exempelbild nedan)

När kunden svarar “Approve” på mailet sätts ordern i NetSuite till status godkänd. Sen kan man använda vilka ord man vill för detta.

Med pluginet kan man anropa alla typer av regler och objekt i NetSuite, så att du kan enkelt exempel skapa & ändra  lead / Telefonsamtal / Uppgift via ett email till en specifik epostadress. Godkänna tidrapporter, fakturor eller projekt kan då göras med ett enkelt mail.

Det fungerar genom att mailen som skickas till en specifik NetSuite-genererad epostadress läses av och exekverar ett aktivt NetSuite SuiteScript som är man satt upp mot den adressen. I jämförelse med andra former av integrationsmöjlighter som också finns, som Webservices, RESTLets, eller  publika Suitelets, så kan NetSuite Email Capture bli väldigt enkel att sätta upp och implementera för enklare uppgifter. Dock måste alltid en säkerhetstanke ligga med för vad för förändringar och workflows som ska få startas på detta sätt. Konsultera alltid med NetSuite eller NetSuite certifierad arkitekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *